Laden...

Uw project van initiatief tot realisatie en nazorg.

Uw project van initiatief tot realisatie en nazorg.

Als eigenaar, gebruiker of beheerder van een bouwwerk moet u een aantal maatregelen nemen om het bouwwerk brandveilig te gebruiken. U moet zich houden aan de algemene voorschriften uit het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken (Gebruiksbesluit).

 

Gebruiksvergunning

Een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik bouwwerken is nodig voor een beperkt aantal soorten van gebruik van bouwwerken. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende situaties, waarbij nachtverblijf wordt geboden aan meer dan tien personen of dagverblijf aan meer dan tien personen jonger dan twaalf jaar of met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

 

Gebruiksmelding

Voor het gebruik van een aantal soorten bouwwerken moet u een Melding brandveilig gebruik bouwwerken doen. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende situaties, waarbij verblijf wordt geboden aan meer dan vijftig personen. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies aan welke voorwaarden een dergelijke aanvraag of melding met bijbehorende tekeningen voor een omgevingsvergunning of melding brandveilig gebruik gebouwen moet voldoen zodat deze wordt goedgekeurd door de gemeente c.q. de brandweer. Behalve voor de aanvraag voor de gebruiksvergunning zijn de tekeningen ook te gebruiken voor een ontruimingsplan of calamiteiten- c.q. masterplan.

Bent u op zoek naar een partij voor het aanvragen van een gebruikersvergunning, doen van een Gebruiksmelding en of het maken van een ontruimingsplan neem dan contact op met van Vugt Bouwadvies en vraag vrijblijvend om advies of een offerte op maat?

 
 

Zorg en vakbekwaamheid

De medewerkers van van Vugt Bouwadvies beschikken over een ruime dosis bouwtechnische kennis. Hierdoor kunnen wij u tijdens het bouwproces duidelijk adviseren over financiële haalbaarheid, bruikbaarheid, kwaliteit, duurzaamheid en toepasbaarheid van gekozen materialen en bouwtechnieken. Ook hebben wij ruime ervaring op het gebied van 3D-tekenen (Autocad-revit / BIM).

Helder en transparant

Onze kracht is om bouwplannen tot in perfectie uit te werken. Daarbij is van belang dat wij in de voorbereidingsfase samen met u alle wensen en kosten tegen elkaar afwegen en goed uitwerken.
Tijdens de bouw nog wijzigingen aanbrengen is meestal lastig en brengen veel extra kosten met zich mee. Door onze manier van werken is een goed verloop van het bouwproces gegarandeerd.

Van idee tot oplevering

Wij adviseren u "van idee tot oplevering" met zorg en vakbekwaamheid. Hierbij is het voor ons bureau belangrijk dat binnen dit proces de klant "koning" is. Alleen dan kan het resultaat naar ieders tevredenheid zijn. Om u te inspireren hebben wij van diverse projecten foto's, impressies en schetsen in een "Inspiratiewijzer" opgenomen, om uw persoonlijke voorkeuren te ontdekken.

Kom bij ons op bezoek, we ontvangen u graag. Heeft u vragen over een (toekomstig) bouwproject of heeft u advies nodig over een vastgoedproject?
Kom gewoon eens bij ons langs. Wij helpen u met alle plezier verder.