Laden...

Uitwerken van ontruimingsplattegronden

Uitwerken van ontruimingsplattegronden

Een ontruimingsplan van gebouwen moet worden opgesteld in het kader van het gebruiksbesluit in die gevallen dat een gebruiksmelding of gebruiksvergunning noodzakelijk is. Een ontruimingsplan is een integraal onderdeel van de gebruiksvergunning en maakt onderdeel uit van een ARBO- (BHV)bedrijfsnoodplan.

In het ontruimingsplan wordt gesteld dat in het gebouw van iedere verdieping een vluchtweg-plattegrond goed zichtbaar moet worden opgehangen. In grotere gebouwen is het vaak verstandig op iedere verdieping meerdere plattegronden aan te brengen. Bijvoorbeeld bij elke nooduitgang of t.p.v. de handbrandmelders. Gebruikers van het bouwwerk moeten weten wat zij bij een brandmelding moeten doen, zodat de risico's bij brand zoveel mogelijk worden beperkt.

De ontruimingsplattegronden worden door van Vugt Bouwadvies opgesteld conform de geldende normen NTA 8112 / NEN 8112 en NEN 1414 (NEN-EN-ISO-7010:2013) en zijn goed leesbaar.

Voor het opstellen van de ontruimingsplattegronden wordt gebruik gemaakt van de (digitale) bouw-tekeningen van het bouwwerk. Indien de eigenaar, gebruiker of beheerder geen (digitale) bouwtekeningen kan aanleveren kan van Vugt Bouwadvies het bouwwerk op locatie in kaart brengen. Deze gegevens dienen dan als basis voor het opstellen van de ontruimingsplattegronden.

Bent u op zoek naar een partij voor het aanvragen van een gebruikersvergunning, doen van een Gebruiksmelding en of het maken van een ontruimingsplan neem dan contact op met van Vugt Bouwadvies en vraag vrijblijvend om advies of een offerte op maat?

Zorg en vakbekwaamheid

De medewerkers van van Vugt Bouwadvies beschikken over een ruime dosis bouwtechnische kennis. Hierdoor kunnen wij u tijdens het bouwproces duidelijk adviseren over financiële haalbaarheid, bruikbaarheid, kwaliteit, duurzaamheid en toepasbaarheid van gekozen materialen en bouwtechnieken. Ook hebben wij ruime ervaring op het gebied van 3D-tekenen (Autocad-revit / BIM).

Helder en transparant

Onze kracht is om bouwplannen tot in perfectie uit te werken. Daarbij is van belang dat wij in de voorbereidingsfase samen met u alle wensen en kosten tegen elkaar afwegen en goed uitwerken.
Tijdens de bouw nog wijzigingen aanbrengen is meestal lastig en brengen veel extra kosten met zich mee. Door onze manier van werken is een goed verloop van het bouwproces gegarandeerd.

Van idee tot oplevering

Wij adviseren u "van idee tot oplevering" met zorg en vakbekwaamheid. Hierbij is het voor ons bureau belangrijk dat binnen dit proces de klant "koning" is. Alleen dan kan het resultaat naar ieders tevredenheid zijn. Om u te inspireren hebben wij van diverse projecten foto's, impressies en schetsen in een "Inspiratiewijzer" opgenomen, om uw persoonlijke voorkeuren te ontdekken.

Kom bij ons op bezoek, we ontvangen u graag. Heeft u vragen over een (toekomstig) bouwproject of heeft u advies nodig over een vastgoedproject?
Kom gewoon eens bij ons langs. Wij helpen u met alle plezier verder.